K.M. Holmes: Megtévesztő szerelem

 K.M. Holmes írónő a nagysikerű Dario című könyve után ismét a könnyedebb romantikus felé vette az irányt új regényével.  
Az a megtiszteltetés ért, hogy a  Megtévesztő szerelem előolvasója lehetettem, amelyet ezúton is köszönök az írónőnek és az Álomgyár Kiadónak. 
 
Elsőre én is azt gondoltam, hogy a korábbi köteteinél sokkal lazább történetet kapok...de tévedtem. Igaz, a kubai drogbáróhoz képest fesztelenebb a cselekmény, de olyan érzelmi mélységeket jár be több száz oldalon az olvasó, hogy azok a lelkéig hatolnak. Az írónő ismét adott magából egy szeletet, megmutatta egy nem mindennapi szerelem és párkapcsolat történetét. Ismét egy olyan világba csöppentem, amelyről rengeteg előítélet kering, ugyanis K.M. Holmes ezúttal  a modellvilágba engedett betekintést...annak minden velejárójával. 

Bevallom, imádom az írónő keményebb hangvételű műveit, de ezek a kötetlenek is nagy favoritjaim. Először Colton, majd Dario regénye után úgy gondoltam nincs feljebb, ott ugyanis olyan magasra került az a bizonyos léc, hogy nem hittem volna, hogy van még feljebb...de kiderült mégis van. A Megtévesztő szerelem ugyanis a szó legszorosabb értelmében is megtévesztő....minden tekintetben tökéletesen illik a történethez ez a cím. Maga a cselekmény sem éppen egyszerű. Hétköznapi események, amelyek, bármelyikünkkel megtörténhetnek...és pont ezt szeretem K.M. Holmes ezen stílusú köteteiben...hogy nincsenek benne tökéletes szépségű, hibátlan külsejű hősnők, hanem mindennapi nők....akikkel nagyon könnyen tud azonosulni az olvasó, ahogyan tettem azt én is. És nem csak a főszereplők, hanem a mellékszereplők is kvázi egyediek....és mégsem. Az életből vette hozzájuk az alapanyagot az írónő, és írta őket valóságosra, vagy inkább valódira....mert ők is simán szembejöhetnek velünk az utcán. 


 A filmvilág után a modellszakmát vette górcső alá az írónő, társítva a social mediával. Különösen aktuális ez napjainkban, ahol a közösségi média szinte uralja az emberek hétköznapjait és a tökéletességre törekvés elengedhetetlenné vált. De az, hogy mi van egy poszt mögött valójában már ritkábban derül ki. A digitális világban sok minden megengedett, amelyre korábban nem volt lehetőség...és ez a regény egyik komoly mondanivalója....hogy nem biztos, hogy az a valóság, amely a Facebookon vagy az Instagramon szembejön velünk. Hogy mennyire mást mutatnak ezek az oldalak sokszor a valóságnál. A kirakatéletek szemben az igazsággal néha elég kiábrándítóak tudnak lenni. És persze ezek a jelzők tökéletesen illenek a modellszakmára is, hiszen egy civil csak azt látja, milyen jól néznek ki, mennyit keresnek és mennyit utazgatnak. Az, ami a színfalak mögött van, már rejtve marad...hogy mennyit kell dolgozniuk azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy...hogy lehet a sok utazás során csak az adott város repülőterét látja és azt, ahol fotózzák. Vagy éppen, hogy egy szelet húsként tekintenek rá, aki könnyen kapható mindenre. Mennyire nehéz neki a párkapcsolat és az ismerkedés terén...mert mindig felteszi a kérdést, vajon engem akar megismerni vagy azt, akit a közösségi oldalakról ismer. Csak ki akarja használni a hírnevemet vagy tényleg érdeklem....és ez pokoli nehéz lehet, mert nincs meg a feltétel nélküli bizalom. A siker és csillogás feldolgozása is egy nagyon komoly kérdés, hogy ezzel az adott személy hogyan birkózik meg...és akkor ehhez jön hozzá napjaink Facebook és Insta-őrülete, azaz egy híres ember mindent is osszon meg magáról. Hogy minél több követője legyen, rendszeresen posztoljon....a nap minden percében elérhetőnek tűnjön. Szóval, amikor ránézünk egy magazin csillogó fényképére jusson eszünkben, hogy mi is van amögött a fotó mögött.  

A Megtévesztő szerelem helyszíne New York, ahol egy modell srác és egy könyvkiadónál dolgozó lány történetét ismerheti meg az olvasó. Avery egyedülálló, végre megkapta álmai állását és meg is tesz érte mindent, hogy megtartsa. Régi álma valósult meg, hogy egy kiadónál dolgozhat. Fotós testvére éppen szabadnapján hívja fel, hogy sürgősen szükséges van rá egy fotózáson. Avery, persze azonnal segít neki....ahol megismeri a jóképű Dereket, akit eddig csak a social media csatornákon követett. Persze a kezdeti rajongás később átcsap valami másba, és egy vacsora erejéig van lehetősége közelebbről megismerkedni a sráccal, akinek szintén nem közömbös a lány. A lány reménykedik, hátha több lesz ebből, de a fiú behúzza a kéziféket, mert olyan érzések kerítik hatalmukba, amelytől megijed. Útjaik így elválnak és csak két évvel később találkoznak újra, ahol aztán minden bonyodalom, probléma és megtévesztés megtalálja őket. Vajon van esély arra, hogy az ismételt találkozásnak köszönhetően több legyen annál a korábbi esténél? K.M. Holmes erre adta meg a választ több száz oldalon keresztül. 

Avery Adams egy fiatal amerikai lány, aki New Yorkban él, és ott is nőtt fel. Hétköznapi nő, aki megkapta álmai állását és végre azt csinálja, amit szeret. A könyvek teszik boldoggá, és az, hogy segédkezhet a kiadásukban. Az ő karakterén keresztül beleláthat az olvasó, hogyan is készülnek a könyvek. Milyenek a hétköznapok egy kiadóban.  Avery, azonban éppen elég sebet cipel a lelkében, és egyetlen támasza bátyja és barátnője, aki a közvetlen főnöke is. Egy kedves, roppant szerény, visszahúzódó lány, aki mindenkin segít, akin csak tud. Szerelmi élete nem túl izgalmas, inkább a romantikus regények olvasása közben éli át a nagy szerelmi kalandokat. Azt kell mondjam, olyan lány, mint Ave nagyon ritka...és nem is baj, hogy ő ilyen. Nem veti bele magát a féktelen bulizásba, jobban szeret otthon olvasni...és persze az egyéjszakás kalandokat sem preferálja. Ám érzi, hogy  a nagy szerelem hiányzik az életéből, és nem csak a lapokon szeretné átélni....vágyik az ő Mr. Darcyjára vagy Rhysandjére. Ám ismerkedni nem olyan könnyű, és az olyan felfogású lánynak, mint ő még nehezebb. Sajnos nem annyira egyszerű napjainkban párt találni, és ezt Ave is tudja. De, amit tud megtesz ezért, a határin túl nem merészkedve. És nekem pont ezért volt szimpatikus, mert nagyon sokban tudtam vele azonosulni. Egyrészt, hogy elvei vannak és azokhoz a végletekig ragaszkodik. Nem törik, és nem hajlik meg...de a boldogságért hajlandó dacolni a következményekkel. Roppant okos, és humoros hölgyemény, és persze mint sokunk ő is követi a közösségi médiát és ott a kedvenceit. Nagy kedvencét, Drek Davist sem téveszti szem elöl, és amikor egy nap találkozik vele személyesen természetesen csetlik-botlik, de még így is felhívja magára a modellsrác figyelmét, aki nem is lehetne távolabb tőle. Ave mégis kihasználja a lehetőséget, igaz vonakodva...de nem mond nemet az élet által kínált lehetőségre. Ám, a nagy kiteljesedésre két évet várnia kell, de akkor fenekestül felfordul az élete, hiszen a bálványa ismét felbukkan az életében és megismerteti Averyvel, milyen is ő valójában. A lány kezdetben vonakodik, de végül belemegy a kalandba, és élete legboldogabb napjait éli át. Megismeri és megtapasztalja a szerelmet. Dacol a szíve az eszével...és arra jut, hogy a boldogság neki is jár. Ugyanakkor Derek akkora hatással volt rá, hogy két évig senki nem tudta azt az űrt pótolni, ám amikor a férfi újra felbukkan fellobbannak hősnőnkben az érzések. Ahogy egyre jobban megismeri, úgy szeret bele a modellfiúba. Először úgy érzi, hogy ő már ismeri Dereket a posztjai alapján, és később ébred rá, hogy milyen is a férfi valójában. Davis nem tud neki tartós kapcsolatot ígérni egyéb kötelezettségei miatt, de Ave mégis elfogadja és kihasználja a boldog perceket. Ám még nem tudja, hogy ez mennyire is fog neki fájni a későbbiekben. Avery ráébred, hogy a boldogság ott lapul az élet minden pillanatában, csak meg kell látni és találni. Ha folyton csak agyalunk akkor elszalasztjuk, és később már bánni fogjuk. 
Ugyanakkor Averynek komoly feldolgozatlan traumákkal is szembe kell néznie, amely szintén megnehezíti az életét, de az új szerelem ebben is segítéségre siet. Képes szembeszállni velük és legyőzni azokat.


Derek Davis, a kötet férfi főhőse, a jóképű modell, akiért hősnőnk bolondul és rajta kívül még huszonnégyezer nő. Derek tudja ezt nagyon jól, hiszen nem éppen a tartós kapcsolatok híve, a nőket leginkább egy dologra használja...és őt is arra használja sok nő.
Árad belőle a vad, nyers férfierő. Akit akar azt ő megkapja...ám Averybe beletörik a bicskája. Ez persze felkelti a vadászösztönét, hiszen a nő olyan énjét hozza felszínre, amelyről nem is tudott. Motor, bőrdzseki, mély orgánum és ellenállhatatlan mosoly...ezek jellemzik leginkább hősünket. 
Derek élete sem csak a csillogás, a luxus, és a pénz. Nem éppen egy gazdag család sarja, ezáltal egyik legfontosabb számára szülei támogatása. A családja mindenekelőtt van az életében, és ezért az érzéseit is képes feláldozni. A regény nagy fordulta is az ő karakteréhez kapcsolódik, amikor is leesett az állam, és egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ez most igaz. Az írónő mesterien csavarta meg ezt a szálat, éles kontrasztot állítva. Derek már az első alkalommal észreveszi, hogy nem közömbös hősnőnknek, azonban Avery mégsem omlik a karjaiba, hanem makacsul ellenáll a sármjának és ez elindít a férfiban valamit. Arra, hogy mire is vágyik ő valójában. Nem a könnyű nőkre, akiket csak egy éjszaka erejéig élvez, hanem valami tartósabbra. Nem házasságra, és nem gyerekre....de a kalandoknál többre. Nem teszi már boldoggá a vadászat, hogy csak azért kap meg egy nőt, mert híres és jóképű....azt szeretné, ha saját magáért szeretnék. Évekkel később, pedig,  amikor Ave újra felbukkan az életében egy véletlennek köszönhetően már nem engedi kicsúszni a kezeiből, ugyanakkor kendőzetlenül őszinte a lánnyal, amelyet nem kicsit becsültem benne. Megmondja kerek perec mit tud ajánlani, se többet se kevesebbet. Vagy így kell vagy sehogy. Nem hazudozik, alakoskodik vagy ferdít. Tiszta lapokkal játszik. Azt is bevallja, mi készteti erre, de aztán ez az alfahím fokozatosan változik. Megjelennek azok a bizonyos érzések, amelyektől annyira félt. Kezdetben nem tudta mi ez, aztán végül mégis minden tervét félredobva és azokra hallgatva teszi, amit a szíve parancsol. Davis egy igazi férfi, aki minden helyzetben tudja, hogyan kell viselkedni egy nővel, mit kell mondania. Szexuális vonzerejével is tisztában van, de nem önző ezen a téren sem, igaz nagyon is tudja hogyan vegyen le egy nőt  a lábáról. Az ő szemüvegén keresztül ismerhetjük meg, milyen is egy férfi modell élete, és bevallom nem irigylem. Nem minden a csillogás és a pénz, hogy mi van mögötte azt Derek megmutatta. A folytonos közösségi médiában való jelenlét, a rajongók, hogy mindenkivel kedvesnek kell lennie....nekem nem biztos, hogy menne. Hogy kirakatéletet kell élnie, és  a privát szférája egyre csak zsugorodik. Én menthetetlenül beleszerettem Derek Davisbe. Leginkább a vagánysága, és a lazasága vett le a lábamról...de a pontot arra a bizonyos "i" betűre az őszintesége tette fel.


A főszereplők mellett mellékszereplők is színesítették a történetet, akik közül ki kell emelnem Harpert. Egyszerűen imádtam a szabadszájú hölgyeményt, aki engem Samatha Jonesra emlékeztetett. Nagy kedvenceim az olyan női karakterek
, akik kimondják amit gondolnak...és azt hiszem Harperrel is sok közös tulajdonságot véltem felfedezni. Nyíltan vállalta, hogy igenis nem veti meg a férfiakat, és használja is őket. A logikus gondolkodásával, ok-okozati összefüggéseivel csak úgy brillírozott. Igaz, fél az elköteleződéstől és inkább választja az alkalmi kapcsolatokat, de Avery mellé pont egy ilyen barátnő kell. Jó hatással vannak egymásra, és végül Harper is megtanul bízni a másik nemben. Szívesen olvasnék róla, akár egy novellát miért is lett ilyen, mi okozhatta a törést az életében. Határozott, talpraesett, közvetlen csaj...aki minden helyzetben feltalálja magát és egyből a társaság középpontjába kerül. Hivatásában azonban nem ismer kegyelmet, igazi maximalista. Igazi mai, modern nő.


Az írónő olyan csavart tett bele a sztoriba, hogy amikor erről lehullt a lepel leesett az állam. Pazar megoldás volt, sok mindenre gondoltam, de ami a tetőponton kiderül, arra nem számítottam. Mert ez volt a regény hatalmas fordulata az egyszer biztos.
A történet két szemszögből íródott, amely a legjobb az ilyen regények esetében...mivel így mindkét fél gondolatait megismerhetjük és belehelyezkedhetünk a karakterek helyzetébe, világába. Az erotikus tartalom most sem maradt el, és most is tökéletesre sikerült a kivitelezése. Nem volt túlzó, vagy sok. Nem vitte el ebbe az irányba a regényt, de amennyit adott az kellően ütős volt. 
Az érzelmi részen volt most is a hangsúly, a boldogságkeresésen. A borító szerintem nagyon kifejező lett, telitalálat. Kellően beszédes, és sok utalást tartalmaz. A férfi modell, aki egyszerre látszik a valóságban és a fényképezőgépen is. 


Nem tudok elmenni szó nélkül az alapos kutatómunka mellett, hiszen K.M. Holmes olyan részletességgel mutatta be New Yorkot, mint még egy író sem. Olyan helyekre kalauzolt el olvasás közben, amelyek garantáltan nem szerepelnek egy útikönyvben sem, szinte úgy éreztem magam a barangolások közben, mint egy tősgyökeres new yorki. 

A Megtévesztő szerelem arra keresi a választ mi is a boldogság, mennyit merünk érte kockáztatni...egyáltalán meg tudjuk-e határozni pontosan. Miért is kötjük feltételhez...egyáltalán hol van leírva milyen összetevőkkel kell rendelkeznie. A mi boldogságunk nem, az amely a másik emberé is. Lehet bennünket teljesen más tesz boldoggá.
Ez a regény pontosan megmutatja mi is a boldogság: maga a jelen, a feltétel nélküli boldog pillanatok. Engem arra tanított meg ez a történet, hogy élvezzem és használjam ki a jelen minden pillanatát, mert így lehetek igazán boldog.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Karády Anna: Zserbó 2.

Pap Éva: Mielőtt újrakezdeném

Mosonyi Mara: A szirt